Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
ZAPYTANIE OFERTOWE nr 6 z dnia 08.07.2013
Zapytanie ofertowe na wykonanie usług z zakresu promocji projektu pn: „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013”.
Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych kwoty 14.000 euro (art. 4 pkt. 8 ustawy).
- Beneficjent (zamawiający):
Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach ul. Nowości 32 95-011 Bratoszewice,
- Nazwa projektu współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013 ,,Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie”
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego, w asortymencie:
1.Krupnik z suszonymi grzybami
2.Zupa jarzynowa po włosku
3.Kapuśniak z ziemniakami
4.Sałatka ziemniaczano-porowa
5.Sałatka ziemniaczano-fasolowa
6.Sałatka z tuńczyka z ziemniakami
7.Sałatka z ziemniaków i wędzonego kurczaka
8.Sałatka z ziemniaków i marynowanej papryki
9.Krokiety z ziemniaków i pieczarek
10.Pyzy tradycyjne
11.Pierogi ruskie
12.Opiekanki z gotowanych ziemniaków
13.Kopytka ziemniaczane z sosem mięsnym
14.Knedle ziemniaczane z owocami
15.Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej golonki
16.Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
17.Roladki ziemniaczane w waflu
Zakres zamówienia :
- Krupnik z suszonymi grzybami w ilości 75 litrów;
składniki podstawowe: ziemniaki, wołowina (lub wieprzowina), kasza jęczmienna „perłowa”, grzyby suszone, włoszczyzna; ziemniaki i mięso w zupie pokrojone w kostkę.
- Zupa jarzynowa po włosku w ilości 75 litrów;
składniki podstawowe po włosku( w równych ilościach): ziemniaki, marchew, szparagi (kalarepa lub kalafior), dynia( cukinia i tym podobne) fasola szparagowa lub sucha, zielony groszek (strąki lub z puszki);
warzywa do zupy przed gotowaniem podsmażone na boczku z cebulą i porem; zupa zagęszczona drobnym makaronem, zabielona sokiem lub przecierem pomidorowym, a przed podaniem posypana żółtym tartym serem.
- Kapuśniak z ziemniakami w ilości 75 litrów;
składniki podstawowe: ziemniaki, kwaszona kapusta; kapusta przed połączeniem z ziemniakami w zupie wstępnie podduszona z boczkiem wędzonym ze zrumienioną cebulą.
- Sałatka ziemniaczano-porowa w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, pory, jaja (ugotowane na twardo),ogórki kiszone; składniki połączone majonezem z dodatkiem kefiru (lub kwaśnego mleka), dla zaostrzenia smaku wskazany dodatek musztardy.
- Sałatka ziemniaczano-fasolowa w ilości 45 kg;
składniki podstawowe: ziemniaki ugotowane w mundurkach, fasola szparagowa z puszki, ogórki kiszone, jabłka, dymka;
składniki połączone utartą musztardą z olejem.
- Sałatka z tuńczyka z ziemniakami w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:tuńczyk z puszki (duże kawałki), ziemniaki ugotowane w mundurkach, korniszony, kukurydza konserwowa, cebula (lub por);
składniki połączone majonezem z dodatkiem na przykład kwaśnej śmietany i posiekanej zieleniny
- Sałatka z ziemniaków i wędzonego kurczaka w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, filety wędzone z kurczaka, kukurydza z puszki, twardsze soczyste gruszki, wskazany świeży ogórek i cebula dymka;
składniki połączone olejem słonecznikowym zakwaszonym cytryną z dodatkiem majonezu.
- Sałatka z ziemniaków i marynowanej paprykiw ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, ogórki kiszone, papryka konserwowa;
składniki pokrojone w niezbyt drobną kostkę, połączone majonezem ze śmietaną, wskazany dodatek musztardy i ostrego pieprzu.
- Krokiety z ziemniaków i pieczarekw ilości 40 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki gotowane, pieczarki, mąka, jaja;
pieczarki w proporcji do ziemniaków 1:10, panierowane krokiety z sosem pomidorowym lub ogórkowym.
- Pyzy tradycyjne w ilości 40 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki surowe starte (lub surowe starte i gotowane), mąka pszenna, mąka ziemniaczana;
polane skwarkami ze słoniny lub wędzonego boczku z dodatkiem zasmażanej kapusty białej.
- Pierogi ruskie w ilości 40 kg;
ciasto do nadzienia takie jak na pierogi
składniki podstawowe nadzienia:ugotowane ziemniaki, twaróg;
twaróg w proporcji do ziemniaków1:2, pierogi polane przesmażonym z cebulą boczkiem.
- Opiekanki z gotowanych ziemniaków w ilości 15 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki gotowane (75 dag), ser biały (30 dag), mąka(1,5-2 szklanki), jaja(1-2), kiełbasa, szynka lub boczek wędzony (20 dag); przyprawy: czosnek z praski, oregano, sól, pieprz ziołowy;
zmielone ziemniaki i ser połączone z pozostałymi składnikami podstawowymi i przyprawami, z uformowanych z ciasta wałków (6-7 cm średnicy) odkrawać plastry, każdy opanierować i usmażyć, wskazany dodatek na przykład sok pomidorowy.
- Kopytka ziemniaczane z sosem mięsnym w ilości 40 kg;
składniki podstawowe: ciasto ziemniaczane,mięso do sosu według uznania.
dodatek warzywny do kopytek według uznania
- Knedle ziemniaczane z owocami (śliwki lub wiśnie)w ilości 40 kg;
składniki podstawowe: ciasto ziemniaczane, owoce;
polane masłem z tartą bułką
- Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej golonki w ilości 30 kg;
składniki podstawowe: ziemniaki, golonka gotowana;
pozostałe składniki i wykonanie według uznania
- Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą w ilości 30 kg ;
składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa cienka wędzona, żółty ser, por;
pozostałe składniki i wykonanie według uznania
- Roladki ziemniaczane w waflu w ilości 15 kg;
składniki podstawowe: ziemniaki gotowane (40-60 dag), wafle suche(1opakowanie), parówki (5-8); przyprawy: sól, pieprz, przyprawa typu wegeta; do panierowania jajko i bułka tarta;
zmielone, przyprawione i jeszcze ciepłe ziemniaki układać na suchych waflach, na nich parówki i zawijać w roladki, każdą pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, każdy kawałek opanierować i usmażyć; do podania na zimno z keczupem
4. Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.
Cena = 100%
Wybrana zostanie oferta z najkorzystniejszą ceną całego zamówienia.
5. Termin i miejsce realizacji zamówienia:
Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział
w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
Termin realizacji zamówienia: 29 września 2013 r.(niedziela)
6. Miejsce, sposób i termin składania ofert.
Oferty należy przesłać w formie emaila na adres: h [dot] przybylskalodr-bratoszewice [dot] pl (h [dot] przybylskalodr-bratoszewice [dot] pl )do dnia 15 lipca 2013 do godz. 10.00, w temacie wpisując „Potrawy z ziemniaków - Kościerzyński Dzień Ziemniaka - Jesień w Polu i Ogrodzie”
Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert nie będą brane pod uwagę.
7. Opis warunków udziału w postępowaniu:
Oferta musi zawierać następujące dokumenty:
Ofertę cenową – zał. nr 1
Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych – zał nr 2
8. Rozstrzygniecie postępowania i zlecenie realizacji zamówienia
Postępowanie ofertowe zostanie rozstrzygnięte w dniu: 16 lipca 2013r.
O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani w formie emaila najpóźniej
w dniu 17 lipca 2013r.na adres mailowy podany w ofercie cenowej.
W terminie 5 dni od daty rozstrzygnięcia postępowania zostanie podpisana umowa z wyłonionym
w wyniku postępowania wykonawcą zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.
Bratoszewice, dn. 08.07.2013 r.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
INFORMACJA O WYBORZE OFERTY nr 6 z dnia 08.07.2013r.
Dokonano rozstrzygnięcia ofert na zamówienie 17 potraw z ziemniaków do degustacji w ramach projektu pn. „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007- 2013.
Na zapytanie ofertowe nr 6 z dnia 08.07.2013 dotyczące zamówienia 17 potraw z ziemniaków zamieszczone na stronie www.lodr.bratoszewice.pl i wysłane do trzech potencjalnych wykonawców , odpowiedziały cztery firmy. Wybrano najkorzystniejszą ofertę cenową złożoną przez firmę F.H.U. Sobieraj Ewelina Jeziory 47, 98-200 Sieradz, na kwotę 5292,00 zł. brutto, której to firmie udzielono zamówienia.
Bratoszewice 16.07.2013r.