Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
ZAPYTANIE OFERTOWE z dnia 01.08.2012
Zapytanie ofertowe na wykonanie usług z zakresu promocji projektu pn: „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013”.
Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych kwoty 14.000 euro (art. 4 pkt. 8 ustawy).
- Beneficjent (zamawiający):
Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach ul. Nowości 32 95-011 Bratoszewice,
- Nazwa projektu współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013 ,,Kościerzyński Dzień Ziemniaka – jesień w Polu i Ogrodzie”
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego, w asortymencie:
1.Zupa kartoflanka tradycyjna
2.Zupa jarzynowa z grzankami
3.Zalewajka - żurek po sieradzku
4.Sałatka wiejska
5.Sałatka chłopska
6.Sałatka na lekką kolację
7. sałatka z ziemniaków i kurek
8.Sałatka z ziemniaków i brokułów
9.Krokiety z ziemniaków
10.Plendze - placki kartoflane
11.Prażoki sieradzkie
12.Żelaźnioki regionalne
13.Kopytka domowe
14.Knedle ziemniaczane z owocami
15.Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
16.Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
17.Ziemniaczane talarki
Zakres zamówienia :
1.Zupa kartoflanka tradycyjnaw ilości 75 litrów;
składniki podstawowe: ziemniaki, włoszczyzna, boczek wędzony lub skrawki wędlin; ziemniaki powinny stanowić co najmniej 60% pozostałych składników.
2.Zupa jarzynowa z grzankami w ilości 75 litrów;
składniki podstawowe:ziemniaki, włoszczyzna, groszek zielony lub fasola szparagowa, kapusta włoska; ziemniaki w proporcji z pozostałymi składnikami 2 : 1 ; zupa na wywarze z kości, składniki po ugotowaniu powinny być przetarte.
3. Zalewajka - żurek po sieradzku w ilości 75 litrów;
składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa, włoszczyzna, boczek wędzony, grzyby; ziemniaki powinny stanowić co najmniej 60% pozostałych składników.
4.Sałatka wiejska w ilości 45 kg;
z ziemniaków i kwaszonej kapusty; składniki podstawowe: ziemniaki, kapusta kwaszona drobno posiekana, korniszony, podsmażona szynka lub chudy boczek; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 50 % kapusty; składniki połączone sosem koperkowo-ziołowym
5.Sałatka chłopska w ilości 45 kg;
składniki podstawowe: ziemniaki, fasola czerwona konserwowa, ogórek kwaszony, cebula lub por; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 50 % pozostałych składników; składniki połączone majonezem.
6.Sałatka na lekką kolację w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki, cebula czerwona, ogórki z octu, oliwki lub papryka; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 60 % pozostałych składników; składniki połączone sosem jogurtowo-majonezowym.
7. Sałatka ziemniaczana z kurkami w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki, pomidory oraz podduszone szynka, cebula i kurki; ziemniaki w proporcji z kurkami 3:1
8.Sałatka z ziemniaków i brokułów w ilości 45 kg;
składniki podstawowe:ziemniaki, brokuł, papryka czerwona świeża, ogórki kwaszone, pęczek dymki ze szczypiorem, szparagi; składniki połączone oliwą z oliwek; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 50 % brokułów.
9. Krokiety z ziemniaków w ilości 30 kg;
w panierce,z sosem pomidorowym, ogórkowym, korniszonowym lub grzybowym
10.Plendze - placki kartoflane, tradycyjnew ilości 50 kg;
z sosem lub gulaszem mięsnym potrawa typu placki po węgiersku lub po zbójnicku.
11.Prażoki sieradzkie w ilości 30 kg;
ze skwarkami i kapustą z grochem lub zasmażaną; składniki podstawowe: ziemniaki mączyste zasypane
i gotowane z mąką.
12. Żelaźnioki regionalne w ilości 30 kg;
pyzy tradycyjne z ziemniaków gotowanych i surowych w proporcji 1:1, dodatkowo z nadzieniemz mięsa; tłuszczem lub sosem do polania
13. Kopytka domowe w ilości 30 kg;
ze skwarkami lub sosem i kapustą;
14. Knedle ziemniaczane z owocami w ilości 30 kg ;
składniki podstawowe: ziemniaki, owoce (śliwki, truskawki , itd.); do polania masło i bułka tarta
15. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem w ilości 30 kg;
składniki podstawowe: ziemniaki, mięso mielone, ser żółty, pomidory, śmietana; wskazany dodatek sera pleśniowego; ziemniaki w proporcji z mięsem mielonym 3:1; ziemniaki w potrawie powinny stanowić nie mniej niż 60% pozostałych składników;
16. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą w ilości 30 kg ;
składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa wskazana podsuszona, żółty ser, kukurydza z puszki, cebula, pomidor; ziemniaki w potrawie powinny stanowić nie mniej niż 60% pozostałych składników; do polania sos majonezowo-keczupowy.
17. Ziemniaczane talarki w ilości 15 kg;
składniki podstawowe: plastry surowych ziemniaków sałatkowych o grubości około 1 cm wymieszane
z przyprawami: kminek mielony, tymianek, przyprawa do gyrosa z dodatkiem masła; zapiekane na folii aluminiowej w temperaturze 180 0 C; do podania z sosem jogurtowo-czosnkowym, jogurt naturalny typu grecki lub bałkański.
- Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.
Cena = 100%
Wybrana zostanie oferta z najkorzystniejszą ceną całego zamówienia.
- Termin i miejsce realizacji zamówienia:
Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział
w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
Termin realizacji zamówienia: 23 września 2012 r.(niedziela)
Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
Termin realizacji zamówienia: 23 września 2012 r.(niedziela)
- Miejsce, sposób i termin składania ofert.
Oferty należy przesłać w formie emaila na adres: h [dot] przybylskalodr-bratoszewice [dot] pl do dnia 8 sierpnia 2012 do godz. 10.00, w temacie wpisując „Potrawy z ziemniaków - Kościerzyński Dzień Ziemniaka - Jesień w Polu i Ogrodzie”
Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert nie będą brane pod uwagę.
- Opis warunków udziału w postępowaniu:
Oferta musi zawierać następujące dokumenty:
Ofertę cenową – zał. nr 1
- Rozstrzygniecie postępowania i zlecenie realizacji zamówienia
Postępowanie ofertowe zostanie rozstrzygnięte w dniu: 10 sierpnia 2012r.
O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani w formie emaila najpóźniej w dniu 14 sierpnia 2012r.na adres mailowy podany w ofercie cenowej.
W terminie 5 dni od daty rozstrzygnięcia postępowania zostanie podpisana umowa z wyłonionym w wyniku postępowania wykonawcą zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.
Bratoszewice, dn. 01.08.2012 r.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
INFORMACJA O WYBORZE OFERTY z dnia 10.08.2012
Dokonano rozstrzygnięcia ofert na zamówienie potraw z ziemniaków do degustacji w ramach projektu pn. „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – jesień w polu i ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007- 2013.
Na zapytanie ofertowe z dnia 01.08.2012 dotyczące zamówienia potraw z ziemniaków , zamieszczone na stronie www.lodr.bratoszewice.pl i wysłane do 3 potencjalnych wykonawców , odpowiedziały trzy firmy. Wybrano najkorzystniejszą ofertę cenową złożoną przez firmę F.H.U Sobieraj Ewelina Jeziory 47, 98-200 Sieradz, na kwotę 4789,80zł. brutto, której to firmie udzielono zamówienia.
Bratoszewice 10.08.2012