Składniki:
Wykonanie:
Pieczarki czyścimy i kroimy w cienkie plasterki. Umyte winogrona, osuszamy, kroimy na połówki, usuwamy pestki. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, a następnie lekko solimy i pieprzymy.
Na rozgrzanym na patelni oleju, smażymy mięso na dużym ogniu około 3 minuty, stale mieszając. Dodajemy pieczarki, wlewamy wino i dusimy 10 minut. Po czym dodajemy winogrona i dusimy potrawę 15 minut. Z patelni wyjmujemy mięso, pieczarki i winogrona. Dwie łyżki wody mieszamy z łyżeczką mąki ziemniaczanej i zagęszczamy sos. Dodajemy masło i musztardę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Całość zagotowujemy. Dodajemy mięso z pieczarkami i winogronami. Wyłożoną na talerze potrawę dekorujemy ugotowanymi brokułami.
Kamilla Majer
PZDR Radomsko