Składniki:
Wykonanie:
Blachę (o wym.36x24) wykładamy zamoczonymi w mleku biszkoptami. Następnie do garnka wlewamy 6 szklanek soku pomarańczowego, dodajemy cukier, gotujemy. W międzyczasie resztę soku albo 1 szklankę (takiej ilości, żeby masa była bardziej ścisła) przelewamy do litrowego naczynia i dokładnie mieszamy z budyniem. Kiedy sok się zagotuje wlewamy do niego przygotowany roztwór i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gorącym budyniem zalewamy ułożone na blasze biszkopty i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Kiedy masa budyniowa jest już zimna, wyjmujemy schłodzoną w lodówce śmietanę, dodajemy do niej cukier puder i miksujemy do uzyskania właściwej konsystencji (w celu uzyskania szybszego efektu można dodać śmietanfix). Tak przygotowaną śmietanę rozprowadzamy równomiernie na masie budyniowej, posypujemy startą na tarce czekoladą i wstawiamy do lodówki i gotowe.
Palce lizać