Ser (twaróg) ze śmietaną i szczypiorkiem Koło Gospodyń Wiejskich z Teklinowa
Produkty:
Sposób przygotowania:
Ser utrzeć ze śmietaną, posolić, dodać pieprz i siekanego szczypiorku. Masa powinna być dość gęsta. Można ją wyłożyć do miseczki lub łyżką uformować nieduże kuleczki i ułożyć na półmis kuna sałacie . Przybrać talarkami rzodkiewki. Podawać z chlebem lub ziemniakami w mundurkach.
Ziemniaki w mundurkach z masłem i serem Koło Gospodyń Wiejskich z Teklinowa
Produkty:
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować, opłukać, zalać gorąca wodą tak aby były zakryte. Gotować 25-30 minut na silnym ogniu pod przykryciem, odcedzić. Wyłożyć do salaterki. Osobno podać sól, masło i ser ze śmietaną i szczypiorkiem. Ser utrzeć ze śmietaną, posolić, dodać siekanego szczypiorku. Masa powinna być dość gęsta. Można ją wyłożyć do miseczki lub łyżką uformować nieduże kuleczki i ułożyć na półmis kuna sałacie . Przybrać talarkami rzodkiewki. Podawać z chlebem lub ziemniakami w mundurkach.