UWAGA!!! W czasie epidemii obsługujemy klientów zgodnie z wymogami kwarantanny. W sprawie naborów PROW 2014-2020 prosimy kontaktować się tutaj i tutaj !!!

Nowa jakość doradztwa rolniczego - czytaj tutaj i  tutaj

Zupa porowa z pieczarkami

Show the MENU

 Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka,
  • 2 pory,
  • 10 szt. pieczarek,
  • 2 duże serki topione śmietankowe (po 100g),
  • przywary: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól,
  • grzanki lub groszek ptysiowy.

 Sposób wykonania:

Ugotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Pierś z kurczaka  pokroić w kostkę, posolić (można dodać również odrobinę curry). Pory i pieczarki pokroić w kostkę i oddzielnie podsmażyć. Do wrzącej wody dodać podsmażoną pierś, pory oraz rozdrobnione serki topione. Całość gotować około 30 min. Doprawić do smaku. Podawać z grzankami bądź groszkiem ptysiowym.

 

Agnieszka Furman