Rolada serowa

Show the MENU

Składniki:

30 dag sera żółtego

20 dag majonezu

7 jaj

20 dag fileta z kurczaka

25 dag pieczarek

cebula, sól, pieprz, olej

4 łyżki bułki tartej

Wykonanie:

Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Do startego sera dodać majonez, 5 jajek, wymieszać. Wlać na blachę  i piec 20-25 minut w temperaturze 200oC.

Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce. Cebulę chwilą pogotować, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Połączyć ją z pieczarkami, doprawić pieprzem i solą, dodać 2 jajka oraz 4 czubate łyżki bułki tartej. Na upieczonym, wystudzonym blat serowy układamy kurczaka pokrojonego w kostkę i farsz z pieczarek i cebuli. Zawijamy w roladę i układamy na blaszce łączeniem do dołu. Piec 25 - 30 minut w temperaturze 180°C.

Kamilla Majer

PZDR Radomsko