Naleśniki z serem

Show the MENU

Składniki:

Ciasto:

  • 30 dag mąki,
  • 3 jajka,
  • 300 ml mleka,
  • 300 ml  wody,
  • sól,
  • słonina                                                 

Nadzienie:

  • 70 dag.
  • sera białego,
  • 3 jajka, 20 dag cukru,
  • 1 dag. cukru waniliowego,
  • 10 dag masła do podsmażenia,
  • 5 dag cukru pudru.     

Wykonanie:
Ciasto naleśnikowe - do przesianej mąki  wbić jaja, dodać sól, mleko i rozrobić ciasto na gładką masę. Do ciasta wlać wodę i dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki na patelni posmarowanej słoninką. Nadzienie: ser biały rozetrzeć aby nie było grudek , dodać jaja , cukier waniliowy , wyrobić. Usmażone naleśniki posmarować serem, zwijać w ruloniki, podsmażyć. Podawać posypane cukrem pudrem.

Przepi :  KGW Regnów
Zdjęcie: Kamila Kieszek