Zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego

Show the MENU

banner RPOProjekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego

ZAPYTANIE OFERTOWE z dnia 01.08.2012

Zapytanie ofertowe na wykonanie usług z zakresu promocji projektu pn: „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską  z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013”.
Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych kwoty 14.000 euro (art. 4 pkt. 8 ustawy).

  1.  Beneficjent (zamawiający):
    Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach  ul. Nowości 32  95-011 Bratoszewice,
  2. Nazwa projektu współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013 ,,Kościerzyński Dzień Ziemniaka – jesień w Polu i Ogrodzie”
  3. Opis przedmiotu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego, w asortymencie:
    1.Zupa kartoflanka tradycyjna
    2.Zupa jarzynowa z grzankami
    3.Zalewajka - żurek  po sieradzku
    4.Sałatka wiejska
    5.Sałatka chłopska
    6.Sałatka na lekką kolację
    7. sałatka z ziemniaków i kurek
    8.Sałatka z ziemniaków i brokułów
    9.Krokiety z ziemniaków
    10.Plendze - placki kartoflane
    11.Prażoki sieradzkie
    12.Żelaźnioki regionalne
    13.Kopytka domowe
    14.Knedle ziemniaczane z owocami
    15.Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
    16.Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
    17.Ziemniaczane talarki

     Zakres zamówienia :
    1.Zupa kartoflanka tradycyjnaw ilości 75 litrów;

    składniki podstawowe: ziemniaki, włoszczyzna, boczek wędzony lub skrawki wędlin; ziemniaki powinny stanowić co najmniej 60% pozostałych składników.
    2.Zupa jarzynowa z grzankami w ilości 75 litrów;
    składniki podstawowe:ziemniaki, włoszczyzna, groszek zielony lub fasola szparagowa, kapusta włoska; ziemniaki w proporcji z pozostałymi składnikami 2 : 1 ; zupa na wywarze z kości, składniki po ugotowaniu powinny być przetarte.
    3. Zalewajka - żurek  po sieradzku w ilości 75 litrów;
     składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa, włoszczyzna, boczek wędzony, grzyby; ziemniaki powinny stanowić co najmniej 60% pozostałych składników.
    4.Sałatka wiejska w ilości 45 kg;
    z ziemniaków i kwaszonej kapusty; składniki podstawowe: ziemniaki, kapusta kwaszona drobno posiekana, korniszony, podsmażona szynka lub chudy boczek; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 50 % kapusty; składniki połączone sosem koperkowo-ziołowym
    5.Sałatka chłopska w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe: ziemniaki, fasola czerwona konserwowa, ogórek kwaszony, cebula lub por; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż  50 % pozostałych składników; składniki połączone majonezem.
     6.Sałatka na lekką kolację w ilości 45 kg;
     składniki podstawowe:ziemniaki, cebula czerwona, ogórki z octu, oliwki lub papryka; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 60 % pozostałych składników; składniki połączone sosem jogurtowo-majonezowym.
    7. Sałatka ziemniaczana z kurkami w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki, pomidory oraz podduszone szynka, cebula i kurki; ziemniaki w proporcji z kurkami 3:1
    8.Sałatka z ziemniaków i brokułów w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki, brokuł, papryka czerwona świeża, ogórki kwaszone, pęczek dymki ze szczypiorem, szparagi; składniki połączone oliwą z oliwek; ziemniaki powinny stanowić nie mniej niż 50 % brokułów.
     9. Krokiety z ziemniaków w ilości 30 kg;
    w panierce,z sosem pomidorowym, ogórkowym, korniszonowym lub grzybowym
    10.Plendze - placki kartoflane, tradycyjnew ilości 50 kg;
     z sosem lub gulaszem mięsnym  potrawa typu placki po węgiersku lub po zbójnicku.
    11.Prażoki sieradzkie w ilości 30 kg;
    ze skwarkami i kapustą z grochem lub zasmażaną; składniki podstawowe: ziemniaki mączyste zasypane
    i gotowane z mąką.
    12. Żelaźnioki regionalne w ilości 30 kg;
    pyzy tradycyjne z ziemniaków gotowanych i surowych w proporcji 1:1, dodatkowo z nadzieniemz mięsa; tłuszczem lub sosem do polania
    13. Kopytka domowe w ilości 30 kg;
    ze skwarkami lub  sosem i kapustą;
    14. Knedle ziemniaczane z owocami w ilości 30 kg ;
    składniki podstawowe: ziemniaki, owoce (śliwki, truskawki , itd.); do polania masło i bułka tarta
    15. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem w ilości 30 kg;
    składniki podstawowe: ziemniaki, mięso mielone, ser żółty, pomidory, śmietana; wskazany dodatek sera pleśniowego; ziemniaki w proporcji z mięsem mielonym 3:1; ziemniaki w potrawie powinny stanowić nie mniej niż 60% pozostałych składników;
    16. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą w ilości 30 kg ;
    składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa wskazana podsuszona, żółty ser, kukurydza z puszki, cebula, pomidor; ziemniaki w potrawie powinny stanowić nie mniej niż 60% pozostałych składników; do polania sos majonezowo-keczupowy.
    17. Ziemniaczane talarki w ilości 15 kg;
    składniki podstawowe: plastry surowych ziemniaków sałatkowych o grubości około 1 cm wymieszane
    z przyprawami: kminek mielony, tymianek, przyprawa do gyrosa z dodatkiem masła; zapiekane na folii aluminiowej w temperaturze 180 0 C; do podania z sosem jogurtowo-czosnkowym, jogurt naturalny typu  grecki lub bałkański.
  4. Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.
    Cena = 100%
    Wybrana zostanie oferta z najkorzystniejszą ceną całego zamówienia.
  5. Termin i miejsce realizacji zamówienia:
    Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział
    w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
    Termin realizacji zamówienia: 23 września 2012 r.(niedziela)
    Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
    Termin realizacji zamówienia: 23 września 2012 r.(niedziela)
  6. Miejsce, sposób i termin składania ofert.
    Oferty należy przesłać w formie emaila na adres: h [dot] przybylskaatlodr-bratoszewice [dot] pl do dnia 8  sierpnia 2012  do godz. 10.00, w temacie wpisując „Potrawy z ziemniaków - Kościerzyński Dzień Ziemniaka - Jesień w Polu i Ogrodzie”

    Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert nie będą brane pod uwagę.

  7. Opis warunków udziału w postępowaniu:

    Oferta musi zawierać następujące dokumenty:

    Ofertę cenową – zał. nr 1

  8. Rozstrzygniecie postępowania i zlecenie realizacji zamówienia
    Postępowanie ofertowe zostanie rozstrzygnięte w dniu: 10 sierpnia 2012r.
    O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani w formie emaila najpóźniej w dniu 14 sierpnia 2012r.na adres mailowy podany w ofercie cenowej.
    W terminie 5 dni od daty rozstrzygnięcia postępowania zostanie podpisana umowa z wyłonionym w wyniku postępowania wykonawcą zamówienia.

    Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.

Bratoszewice, dn. 01.08.2012 r.


banner RPO

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
 
INFORMACJA O WYBORZE OFERTY z dnia 10.08.2012
 
Dokonano rozstrzygnięcia ofert na zamówienie potraw z ziemniaków do degustacji w ramach projektu pn. „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – jesień w polu i ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007- 2013.

Na zapytanie ofertowe z dnia 01.08.2012 dotyczące zamówienia potraw z ziemniaków , zamieszczone na stronie  www.lodr.bratoszewice.pl  i wysłane do 3 potencjalnych  wykonawców , odpowiedziały trzy firmy.  Wybrano najkorzystniejszą ofertę cenową złożoną przez firmę  F.H.U Sobieraj Ewelina Jeziory 47, 98-200 Sieradz,  na kwotę  4789,80zł. brutto, której to firmie udzielono zamówienia.

Bratoszewice 10.08.2012